+31 (0)50 - 850 70 12
Adres: Launch Cafe - Herestraat 106, 9711LM Groningen

Investeringsfonds

Early stage startups kunnen terecht bij het fonds van Internet Valley. Voorwaarde is dat je een proof of concept hebt gemaakt en dat je team zelf de capaciteit in huis heeft om het online product of dienst te bouwen. Startups die gebruik maken van het investeringsfonds van Internet Valley, kunnen rekenen op intensieve begeleiding en toegang tot een omvangrijk netwerk van beslissers om groei mogelijk te maken.

Doelstelling van het pre-seed fonds

Het pre-seed fonds van Internet Valley is bedoeld voor bedrijven die een innovatief en schaalbaar ICT product of dienst aan het ontwikkelen zijn. Het bedrijf moet reeds beschikken over een concreet bedrijfsidee en bij voorkeur een prototype beschikbaar hebben.

De investering van het pre-seed fonds wordt gebruikt om het prototype door te ontwikkelen naar een “minimum viable product”. Daarnaast zal de investering gebruikt worden om een realistisch business model te ontwikkelen. Deze periode duurt 3 tot 6 maanden. Na deze periode heeft het bedrijf de eerste stappen gezet in de markt en heeft een eventuele vervolgfinanciering voorbereid.

Selectiecriteria

1. Het bedrijfsidee is schaalbaar en heeft internationale potentie
2. Het product/dienst moet een onderscheidend aspect hebben en innovatief zijn
3. Er is een prototype beschikbaar
4. Er zijn referenties van een of meerdere (potentiële) klanten en/of partners
5. Het team heeft haar sleutelposities gevuld (techniek, commercie, organisatie)
6. Het team is volledig toegewijd en beschikt over relevante ervaring

Proces

De ondernemer dient een aanvraag in via onderstaand formulier. Voeg niet alleen een korte beschrijving toe van je startup, maar ook een ingevuld business model canvas. Deze kan je online maken met bijvoorbeeld www.bmcanvas.com, via de printfunctie kan je het business model canvas opslaan als pdf bestand.

Na het invullen van het formulier, wordt mogelijk nog om aanvullende documentatie per e-mail gevraagd. Internet Valley selecteert de meest belovende aanvragen en nodigt de ondernemer uit voor een intake gesprek. Als dit gesprek positief is verlopen zal de ondernemer een presentatie geven aan een onafhankelijke commissie. De commissie bepaalt uiteindelijk of de financiering toegekend wordt.

De doorlooptijd van aanvraag tot gerealiseerde investering is circa 8 weken.

Investeringsomvang

Het pre-seed fonds investeert in de vroege fase. Het investeringsbedrag varieert van €10.000,- tot €30.000,-. Voor hogere investeringen werken wij samen met andere fondsen. Een investering wordt gedaan op basis van aandelen, (achtergestelde) lening of een combinatie daarvan. Dit wordt per geval beoordeeld.

Aanvraagformulier intake gesprek

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief