Alles wat je over beschadigd haar moet weten

 Alles wat je over beschadigd haar moet weten

Beschadigd haar is droog, broos en vaak pluizig. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder hitteschade door stylingapparaten, overbehandeling door kleurbehandelingen en milieuschade door zon en wind. Beschadigd haar is vaak moeilijk te stylen en kan zeer frustrerend zijn. Je leest er hier meer over.

Hoe herken je beschadigd haar?

Beschadigd haar is vaak droog, pluizig en broos. Het kan ook moeilijk te stylen zijn. Als je haar beschadigd is, kan je merken dat het:

– Er dof uitziet.

– Droog of stroachtig aanvoelt.

– Het vatbaarder voor klitten en breken is.

– Je gespleten haarpunten hebt.

Beschadigd haar helpen herstellen

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om beschadigd haar te helpen herstellen. Probeer ten minste eenmaal per week een conditioner of masker te gebruiken. Dit helpt je haar te hydrateren en te voeden, waardoor het zachter en handelbaarder wordt. Je kunt ook een leave-in conditioner of serum gebruiken om je haar te beschermen tegen verdere schade. Zorg ervoor dat je producten gebruikt die speciaal bedoeld zijn voor beschadigd haar. Dit zijn bijvoorbeeld producten met keratine of proteïne, die beschadigd haar kunnen helpen herstellen en versterken. Bekijk hiervoor eens de producten van L’Oréal Professionel.

Naar de kapper

Als je haar ernstig beschadigd is, moet je het misschien laten knippen. Dit zal helpen om gespleten punten te verwijderen en je haar een nieuwe start te geven. Beschadigd haar kan heel vervelend zijn, maar met de juiste verzorging en producten hoeft dat niet zo te zijn. Zorg voor je haar en het zal voor jou zorgen!

Beschadigd haar voorkomen

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om schade aan je haar te voorkomen:

– Gebruik hittebeschermende producten wanneer je je haar stylt met hitteapparatuur.

– Vermijd overbehandeling van je haar met kleur of chemische behandelingen.

– Bescherm je haar tegen zon en wind door een hoed te dragen of een leave-in conditioner te gebruiken.

– Laat je haar trimmen om gespleten punten te verwijderen en je haar een nieuwe start te geven.

admin

Gerelateerd