De voordelen van glasvezel

 De voordelen van glasvezel

‘Sneller dan het licht’ is een uitspraak die we vaak horen. Het klinkt misschien als een uitspraak die vaak wordt gebruikt in films, maar voor veel Nederlandse huizen is dit wel waar. Zij hoeven niet urenlang te wachten totdat een download binnen is, en dat wordt allemaal verwezenlijkt door internet via glasvezel. Ontdek hieronder de vele voordelen van glasvezel.

Glasvezel: wat is dat?

Wist je dat de glasvezeltechniek al meer dan 50 jaar bestaat? In de jaren zestig ontwikkelde Charles Kao een techniek waarmee hij via dunne glasvezels licht ging transporteren. Hij voegde hier lasers aan toe en een slimme oplossing voor het vervoeren van data was uit de grond gestampt. Vandaag de dag kennen we glasvezel nog steeds, maar wat is het eigenlijk? Een glasvezel is – de naam zegt het eigenlijk al – een vezel van glas die zo dun is als een haartje. Door zo’n vezel stroomt de data zo snel als het licht, waardoor je ontzettend snel kunt down- en uploaden. Deze vezels bestaan uit twee glasdeeltjes die tegen elkaar aan zijn gesmolten. Via glasvezel kun je op het internet, kun je bellen en genieten van de programma’s op televisie. Er bestaan veel internet providers die glasvezel aanbieden. Ben jij al overgestapt?

De voordelen 

Wanneer je kiest voor het glasvezelnetwerk, zal je kunnen profiteren van een aantal voordelen. Deze voordelen zetten we hieronder voor je op een rij.

1 Snel, sneller, snelst

Met glasvezel heb je de maximale internetsnelheid te pakken. Wanneer je van plan bent om een pakket af te sluiten bij een glasvezelaanbieder, heb je meestal de keuze tussen 100 en 10.000 Mbit/s. Zo kun jij zonder problemen een film downloaden op Netflix en in tussentijd ook nog een serie op Videoland kijken. Met de hoge snelheid van glasvezel ben jij ervan verzekerd dat dit geen problemen gaat opleveren. Oh ja, die vakantiekiekjes kun je ondertussen ook nog uploaden op Facebook. Eenmaal gewend aan glasvezel wil je nooit meer terug.

2 Altijd stabiel internet

Ook al is jouw hele gezin online, de glasvezelverbinding zal dat niet verstoren. Een glasvezelverbinding loopt namelijk altijd rechtstreeks naar jouw voordeur, zonder dat de verbinding wordt doorbroken. Dat betekent dus dat jouw internetverbinding niet door externe oorzaken kan worden verstoord. Jouw buren kunnen dus geen invloed hebben op de snelheid van jouw internetverbinding, evenals de elektriciteitskabels in de buurt. Bovendien heb je dankzij glasvezel een betrouwbare verbinding, zonder haperingen en dat je moet wachten op het bufferen. Laat die voetbalwedstrijd, de vlog en het nieuwe seizoen van jouw favoriete serie maar beginnen!

3 Uploaden en downloaden gaat even snel

Bij een glasvezelverbinding kun je even snel downloaden als uploaden. Je hebt bijvoorbeeld een hoge downloadsnelheid nodig om even snel een dat grote verslag uit te printen. Dankzij een hoge uploadsnelheid kun je binnen een fractie van een seconde een film op jouw computer zetten, foto’s op Instagram plaatsen en bestanden op Dropbox zetten. Bij een kabelverbinding zit dit anders in elkaar: daarbij is de uploadsnelheid een stuk lager dan de downloadsnelheid. Het duurt dus langer om een foto op internet te plaatsen dan dat je een foto downloadt.

4 Een kwaliteit waar je ‘u’ tegen zegt

De kwaliteit van jouw televisie krijgt een upgrade dankzij glasvezel. Het beeld is namelijk scherper, de helderheid is hoger en haperingen zijn verleden tijd. Een verbinding met glasvezel betekent dus dat je probleemloos kunt kijken naar de televisie, zonder ook maar een detail te missen. Handig als je vaak kijkt naar de Formule 1 of verschillende voetbalwedstrijden. Niks is namelijk zo vervelend als een sportwedstrijd hapert wanneer je er net lekker in zit. Ook op meerdere apparaten blijft de kwaliteit even hoog. Ideaal!

admin

Gerelateerd