Hoe apps het leven van elektrische rijders makkelijker kunnen maken

 Hoe apps het leven van elektrische rijders makkelijker kunnen maken

Nederland telt steeds meer EV-bestuurders. In maart van dit jaar reden er al 555.000 elektrische auto’s in ons land rond. Naar verwachting zal dit aantal alleen maar verder toenemen. De overheid gaat uit van ongeveer 1,7 miljoen elektrische auto’s in 2030. Dat maakt dat de voorzieningen voor elektrische auto’s ook steeds beter moeten worden. Want elektrisch rijden brengt toch wel de nodige aanpassingen met zich mee. Niet meer tanken en laden is een enorme verandering voor de meeste mensen. 

Wanneer je voor de eerste keer in een elektrische auto rijdt, komt er ook best wel veel op je af. Waar vind je bijvoorbeeld openbare laadpunten? Kan je nog wel op vakantie met de auto? Gelukkig biedt de digitalisering ook nu weer soelaas. Apps kunnen het leven van elektrische rijders namelijk stukken gemakkelijker maken. In dit artikel leggen we uit waarom. 

Snel toegang tot actuele informatie over laadpalen 

Stel, je gaat een langere rit door Nederland maken. Eenmaal op je bestemming aangekomen, merk je plotseling dat je de terugreis niet meer gaat halen. Dat betekent dat je op een voor jou onbekende locatie een openbare laadpaal moet vinden. Best lastig. Een laadpaal den haag moet niet moeilijk te vinden zijn. De grote steden zitten er vol mee. Maar als je niet bekend bent, kan dit toch een flinke zoektocht zijn. Bovendien wil je er wel zeker van zijn dat de juiste laadpaal kiest. Daarom is het fijn om over een app te beschikken die direct actuele informatie geeft. 

Hierbij kun je niet alleen denken aan de locatie van de laadpaal, maar ook aan de tarieven die momenteel gelden en of de laadpaal überhaupt beschikbaar is. Daarnaast wordt er ook andere cruciale informatie gegeven. Denk bijvoorbeeld aan de laadsnelheid. Zo weet je zeker dat je je weg weer snel kunt vervolgen. 

Geld besparen 

Een van de belangrijkste redenen om elektrisch te gaan rijden is om geld te besparen. Dit brengt namelijk nogal de nodige fiscale voordelen met zich mee. Op de eerste plaats als we kijken naar hoeveel belastingvoordeel dit oplevert. Daarnaast ook in het gebruik. Het zal niemand zijn ontgaan dat de kosten voor een volle tank benzine de afgelopen jaren flink is opgelopen. Waar men voorheen met gemak een volle tank voor vijftig tot zestig euro kon krijgen, is dit bedrag nu in veel gevallen zelfs verdubbeld. Dat maakt autorijden duurder dan ooit tevoren. 

Natuurlijk is het opladen van een elektrische auto ook niet gratis. Wil je je accu volledig laten opladen bij een openbare laadpaal? Dan kost dit je gemiddeld tussen de twintig en veertig euro. Toch is dit nog altijd stukken goedkoper dan een volle tank benzine. Bovendien kun je nóg meer besparen door slim gebruik te maken van een EV-app. Via deze apps is het namelijk ook eenvoudig om de tarieven van diverse laadpalen te vergelijken. Door slimme keuzes te maken, bespaar je zo eenvoudig nog meer geld. 

admin

Gerelateerd