Wat als je niet van een zonvakantie houdt?

 Wat als je niet van een zonvakantie houdt?

Veel mensen kijken uit naar de zomer. De zon die hoog aan de hemel staat, warme temperaturen en dagjes naar het strand. Het klinkt zo heerlijk. Toch zijn er mensen die niets hebben met de zomer en blij zijn zodra de herfst en winter weer aanbreken. Ze houden niet van de warmte en reizen in de zomer liever af naar een koud land. Het liefst op een plek waar de temperatuur onder nul daalt en er een pak sneeuw ligt. In de zomer moet je wel een stukje reizen om je vakantie in een koud land door te brengen. Vier de zomer op een koude vakantiebestemming; een keer wat anders dan een vakantie naar de zon.

Bijzondere beleving

Als we denken aan het vieren van een vakantie in een land met een koud klimaat, denken we al snel aan IJsland, Groenland, Canada of Lapland. Dit zijn uitstekende bestemmingen als je voorkeur uitgaat naar een koude vakantiebestemming en je een zonvakantie dit jaar wilt overslaan. We lichten IJsland iets verder uit. Laten we direct een vooroordeel uit de wereld helpen. IJsland is niet zo koud als iedereen denkt. Niet iedereen loopt er in dikke wollen truien rond, daar schijnt het zonnetje ook gewoon in de zomer. IJsland is zeker een bezoekje waard. Het is er ontzettend mooi. In de zomer ligt de temperatuur in IJsland tussen de 10 en 14 graden Celsius. Wil je gletsjers en gletsjermeren zien? Dan ga je naar een gebied waar het een stuk kouder is, met temperaturen rond het vriespunt. Ook kan je hier het ijs op. Wandelen met crampons onder je schoenen en een ijsbijl onder begeleiding van een ervaren gids. Hiernaast staat IJsland ook bekend om zijn watervallen, ijsmeren en vulkanen. IJsland, het land van vuur en ijs, is een geweldige vakantiebestemming en zeker een bezoekje waard.

Het witte Groenland

Groenland, het grootste eiland ter wereld, is een land met eigenlijk weinig groen. Het is er vooral wit, aangezien 85% bedekt is met ijs. Het is een van de koudste landen ter wereld. Enkel in de zomer komt de temperatuur boven het vriespunt uit. Altijd al eens walvissen willen spotten? In de kustwateren van Groenland worden regelmatig verschillende soorten walvissen gezien. Ook zeehonden kunnen hier gespot worden. De gigantische ijsbergen, reusachtige gletsjers en opvallende gekleurde huisjes en dorpjes maken een bezoek aan Groenland zeker de moeite waard. Maak een hondensledetocht of ga op kajaktocht. Je kan er voor kiezen om een tour met een gids te maken. Een gids vertelt je van alles over het land, de geschiedenis en cultuur. Aangezien het erg koud kan zijn in Groenland, adviseren wij om warme kleding en accessoires mee te nemen. Laat mutsen bedrukken of borduren voor jezelf. Neem er een aantal extra mee voor je medereizigers.

Vakantie in een koud klimaat

Ben je geen zonaanbidder? Geen paniek. Er zijn genoeg bestemmingen waar je een vakantie in een koud klimaat kan doorbrengen. Zo kan je de warmte in de zomermaanden vermijden. Ook Australië is een mooie vakantiebestemming als je in de zomervakantie juist de kou wil opzoeken. Het land ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de winter plaatsvindt in de maanden juni tot augustus. In deze maanden zijn de temperaturen laag en valt er zelfs sneeuw in de bergen. Australië is een populaire vakantiebestemming en er valt ontzettend veel te zien. Voor Nieuw-Zeeland geldt hetzelfde. Op het zuidereiland is het tijdens onze zomer rond de 10 graden. Wat is jouw volgende koude vakantiebestemming?

admin

Gerelateerd