Zakelijk internet: de voor- en nadelen op een rij

 Zakelijk internet: de voor- en nadelen op een rij

Waar zouden we zijn zonder het internet? De huidige generatie kan zich hier helemaal niets meer bij voorstellen. Ook voor ondernemers is het internet onmisbaar geworden. Een goede internetverbinding is cruciaal om je werkzaamheden te kunnen doen. Natuurlijk geldt dat voor de ene ondernemer net wat meer dan voor de andere, maar het blijft iets waar we niet meer onderuit kunnen. 

Als zelfstandig ondernemer beschik je over twee verschillende mogelijkheden. Je kiest ervoor om privé internet ook zakelijk te gebruiken óf je sluit bedrijfsinternet af. Veel zzp’ers worstelen met deze vraag. Want waarom zou je voor zakelijk internet kiezen? Wat levert het je op? Zijn er ook nadelen? Behoor jij tot deze groep zzp’ers en zou je graag wat meer duidelijkheid hebben? Lees dan snel verder. In dit artikel zetten we namelijk alle voor- en nadelen van zakelijk internet op een rij. 

De voordelen van zakelijk internet 

Waarom zou je voor zakelijk internet kiezen? Als we ons enkel laten leiden door de prijs, dan zien we al snel dat de tarieven voor zakelijk internet hoger liggen. Dit maakt het – als je de zakelijke kosten juist wil drukken – een stuk minder verleidelijk om hiervoor te kiezen. Maar het is niet zonder reden dat steeds meer zzp’ers juist voor bedrijfsinternet kiezen. Dit levert tal van voordelen op: 

  • Op de eerste plaats is het ongelooflijk fijn om over een factuur te beschikken die zich enkel op de zakelijke kosten richt. Als zzp’er is het soms lastig om de gemengde kosten te filteren en de juiste gegevens door te geven aan de Belastingdienst. Bovendien is de Belastingdienst hier ook erg streng op. Zo kun je met een privé abonnement bijvoorbeeld minder kosten aftrekken, dan met een zakelijk abonnement. Met een zakelijk abonnement creëer je dus meer overzicht in je administratie en ben je onder de streep goedkoper uit. Je kunt immers meer kosten aftrekken.
  • Ervaar je problemen met de internetverbinding? Dan ontvang je bij een zakelijk abonnement veel sneller hulp. De provider weet als geen ander hoe belangrijk een stabiele internetverbinding voor ondernemers is. Daarom gaan ze veel sneller te werk om hulp te regelen en jou eventueel een ander alternatief aan te bieden. Zo ben je dus altijd verzekerd van een goede verbinding.
  • Extra diensten afsluiten als ondernemer 

Nadelen van zakelijk internet 

Maar zijn er ook nadelen? Net als bij alles geldt dat ook hier natuurlijk nadelen te vinden zijn. Allereerst de prijs. Deze ligt gewoon hoger dan bij een particulier abonnement. Dit komt met name door de extra bescherming en andere extraatjes die het abonnement interessanter maken voor ondernemers. Tegelijkertijd mag je wel meer van deze kosten aftrekken, waardoor het prijsverschil gelukkig niet al te groot wordt.

Daarnaast betekent zakelijk internet ook niet direct dat je van beter of sneller internet profiteert. Hoewel het meestal mogelijk is om je met het glasvezelnetwerk te verbinden, is dit nog zeker niet in elke regio het geval. Je bent dus niet gegarandeerd verzekerd van het snelste internet. 

admin

Gerelateerd