3 grote tips en tricks voor het inrichten van de perfecte gaming kamer

 3 grote tips en tricks voor het inrichten van de perfecte gaming kamer

Op 19 november konden de liefhebbers van games hun hart weer ophalen. Sony lanceerde hun PS5, dat die launch een wereldwijd succes was, mogen we een understatement noemen. Veel online winkels konden het bordje ‘op dit moment niet meer op voorraad’ bovenhalen, de verschillende Sony-websites lagen lange tijd plat door het te groot aantal bezoekers en in Londen kregen enkele metrostations een tijdelijke make-over.

Zat je als gamer op die lancering van de PS5 te wachten, of waag je je ook graag aan een game op de X-box of gaming computer, je wilt altijd de perfecte game-uitrusting. Daarom is het aan te raden om je game kamer op de meest optimale manier in te richten. Dankzij deze drie belangrijke tips en tricks lukt dit je zeker.

Kies voor een bureau en stoel die het best bij jou en je games passen

Als je je waagt aan een spelletje Fortnite, Grand Theft Auto V of een van de opkomende online kansspelen breng je ongetwijfeld lange uren aan je gaming bureau door. Zeker als er tot op het scherpst van de snede gevochten wordt. Een spel pauzeren om je bene te strekken is waarschijnlijk ook niet aan de orde, omdat je niet wilt verliezen. Daarom zit je ook relatief lang op je gaming stoel. Om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk uren kunt spelen in de juiste zithouding, is het van cruciaal belang om een bureau en stoel te kiezen die niet alleen afgesteld zijn op je games, maar ook op je lichaamsbouw. Als je je bureau kiest, ga voor een groot en verstelbaar bureau. Het biedt voldoende ruimte voor de monitoropstelling, toetsenbord en muismat en je kunt het ook op de juiste hoogte instellen. Weet je niet voor welke stoel je moet gaan? Dan is een van deze game-stoelen echt perfect voor je. Die zijn meestal zwart en hebben een sportieve look zoals de DXRacer Formula, TecTake Benjamin Racing en CLP Fire Gaming.

Ga voor de meest all-round monitoropstelling

Ok, je hebt je bureau en je stoel. What’s next? Je gaming-monitor. Bij het kiezen van een monitor is het belangrijk om rekening te houden met verschillende elementen. Zo moet je nadenken over de verversingssnelheid, reactietijd, beeldkwaliteit, breedte van de monitor, paneel, etc. Elke gaming monitor blinkt wel uit in een paar van deze kenmerken, dus dat maakt het kiezen er niet gemakkelijker op. Daarom raden we aan om te gaan voor een all-round monitor zoals de G-Master G2530HSU-B1 monitor.

Een van de redenen waarom je voor die monitor moet kiezen is de uitstekende beeldkwaliteit dat je krijgt dankzij het 24,5 inch en 1920 x 1080 scherm. Een beeld van topkwaliteit helpt je altijd bij games zoals Desident Evil 2 en Devil May Cry 5 aangezien deze spellen uitgeroepen werden tot de beste spellen met de mooiste grafische elementen. De reactietijd van deze monitor is extreem hoog (één milliseconde) waardoor je deze monitor kunt gebruiken als je de speedrun records wilt verbreken van games zoals Half-Life 2 of Pokémon Red. Last but not least, er is ook nog de enorm hoge verversingssnelheid van 75 Hz waardoor spellen zoals online blackjack, Apex Legend en Battlefield  vloeiender weergegeven worden dan op een monitor van 60Hz.Hierdoor zal je tijdens die spellen niet te maken krijgen met onnodige schermonderbrekingen

Is de G2530HSU-B1 monitor niet echt je ding? Dan kun je gaan voor MSI Optix G241VC, AOC 24G2U of de AOC C24G1. Z. Zij hebben een even grote reactietijd en verversingssnelheid en het beeld is ook nog steeds van topkwaliteit.

Werk je kabels weg

Als je de monitor, de speakers, het toetsenbord, de muis, je computer en andere technologische benodigdheden geïnstalleerd hebt in je gaming kamer, dan is er ongetwijfeld een wirwar aan verschillende kabels ontstaan. Dat is absoluut niet jouw fout, aangezien dit voorkomt in de kamer van elke gamer. Toch kun je er gemakkelijk voor zorgen dat al deze kabels niet in de weg van je game plezier zullen liggen. Zo kun je bijvoorbeeld kabelbinders gebruiken of kun je de kabels ook wegwerken in het design van je bureau.

Laat het gamen beginnen

Natuurlijk is het kiezen van je bureau, stoel en monitor en het wegwerken van je kabels niet het enige dat je kunt doen om de perfecte gaming kamer te ontwerpen. Nee, je kunt ook nog bijvoorbeeld extra flashy LED-lichten toevoegen aan je kamer, net zoals zeer unieke decoratiestukken, raamdecoraties of verf. Die maken het gamen namelijk nog een stuk leuker. Laat het ontwerpen en het gamen nu dus maar beginnen.

admin

Gerelateerd