Activiteiten in Amsterdam

 Activiteiten in Amsterdam

In Amsterdam is geen enkele dag hetzelfde. De stad bruist het hele jaar door van het leven, ieder stadsdeel heeft zo weer zijn eigen charme en de belangrijkste evenementen van het land zijn in de stad te vinden. Om het nog niet eens te hebben over de rijke historie én de uitstekende ligging vlakbij het strand. Ook al is er enorm veel te beleven, te zien en te doen. Het is dus ook meer dan logisch dat je je van tevoren even voor wilt bereiden. In dit artikel ga je een aantal leuke activiteiten in Amsterdam vinden die zeker een keer het plannen waard zijn. Laat dat ene leuke uitje naar de stad dus maar komen.

Breng een bezoek aan één van de vele indrukwekkende musea

Je weet het waarschijnlijk al wel. Amsterdam is rijk aan de vele mooie musea. In de hele stad ga je verschillende musea vinden die voor jong en oud leuk zijn om te bezoeken. Ook is een bezoekje de uitstekende activiteit als er regen, hagel of sneeuw aan wordt gekondigd. Enkele bekende voorbeelden hiervan, zijn:

  • Rijksmuseum 
  • Body Worlds 
  • Museum Ons’Lieve Heer Op Solder 
  • Museum het Rembrandthuis 
  • Verzetsmuseum Amsterdam
  • Moco Museum Amsterdam

Door alvast eens een keer een kijkje op de websites van deze musea te nemen, kom je alles te weten over bijvoorbeeld de actuele tentoonstellingen, openingstijden en de bereikbaarheid. En dat is wel zo goed om te weten.

Geniet van een kop koffie en een lekkere lunch in de pittoreske straatjes

Laten we eerlijk zijn, van de pittoreske straatjes in Amsterdam kunnen we eigenlijk nooit genoeg krijgen. Niets is er zo fijn dan het slenteren door de straten en een bezoek te brengen aan de vele gezellige tentjes die er te vinden zijn. Neem zeker een keer plaats in één van de vele sfeervolle cafés en restaurants. Een aantal voorbeelden van wijken waar je dit gaat vinden, zijn De Grachtengordel, De Jordaan, De Pijp en Oud Zuid.

Een bezoek aan een coffeeshop is een bekende toeristische attractie

Natuurlijk zijn er ook altijd nog een aantal attracties die veel toeristen trekken in de stad. Je kunt hierbij denken aan een coffeeshop Amsterdam. Maar je kunt er ook heerlijk relaxen tijdens het drinken van een drankje en het spelen van een spelletje. Zorg er altijd voor dat je altijd een geldig legitimatiebewijs bij je hebt en je moet minstens 18 jaar oud zijn om binnen te komen.

admin

Gerelateerd