Zakelijk internet: waar let je op?

 Zakelijk internet: waar let je op?

Er is bijna geen enkele ondernemer die zonder internet zaken kan doen. Bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig wel een website. Sommigen zijn er zelfs volledig van afhankelijk. Internet voor bedrijven speelt dan ook een zeer belangrijke rol. Ook het kiezen van een zakelijk internet abonnement mag dan ook niet te licht worden opgevat. Toch wel lastig. Er zijn ongelooflijk veel providers. Hoe maak je dan nog de juiste beslissing? Waar let je eigenlijk op bij het aanvragen van zakelijk internet?

Betrouwbaarheid

De grootste nachtmerrie van elke ondernemer is dat het internet er volledig uit ligt. Natuurlijk is dit nooit geheel te voorkomen. Er kunnen altijd dingen gebeuren waardoor er tijdelijk geen internetverbinding mogelijk is. Wel hoop je dan op de steun van je provider te kunnen rekenen. Om er zo voor te zorgen dat het bedrijf snel weer ‘up and running’ is. Je wil het risico van storingen en uitval zoveel mogelijk beperken en van oplossingen profiteren als hier onverhoopt toch sprake van is.

Het kan dan ook nooit kwaad om verschillende providers persoonlijk aan te spreken en te vragen naar de mogelijkheden. Is er bijvoorbeeld een speciale dienst die je kunt bellen zodra het internet eruit ligt? Is er voor zakelijke ondernemers een 24-uurs lijn? Bovendien zal je tijdens het leggen van contact al merken hoe behulpzaam de provider precies is. Word je van het kastje naar de muur gestuurd of krijg je snel duidelijke uitleg? Dit kan al een grote rol spelen in het kiezen van een geschikte provider. Schroom je zeker niet om met meerdere personen contact te leggen en verschillende offertes op te vragen.

Snelheid

Bij het kiezen van het juiste abonnement is het ook erg belangrijk om op de internetsnelheid te letten. Het kiezen van de juiste snelheid is met name afhankelijk van hoeveel personen er met de internetverbinding aan de slag gaan. Werk je als zelfstandige thuis? Dan zal je veel minder sterk internet nodig hebben dan een groot bedrijf met veel werknemers. Bij intensief gebruik en veel medewerkers is het belangrijk dat het internet zo goed mogelijk omhoog wordt geschroefd. Op die manier kan het internet gewoon haar functie behouden en snel genoeg werken.

Een goede keuze voor grotere bedrijven is een glasvezelverbinding. Glasvezel Internet is tot maar liefst vijf keer sneller dan een traditionele verbinding. Bovendien brengt dit veel meer stabiliteit doordat er nauwelijks storingen kunnen ontstaan. Helaas is glasvezel nog zeker niet in elke regio beschikbaar. Check dus eerst of dit überhaupt wel mogelijk is in jouw omgeving.

Tarieven vergelijken

Ook het budget speelt uiteraard een belangrijke rol. Je wil niet teveel uitgeven aan het internet. Zeker niet als een zelfde soort abonnement bij een andere provider vele malen goedkoper kan. Daarom is het verstandig om online vergelijkend onderzoek te doen. Tarieven vergelijken is tegenwoordig best eenvoudig. Er zijn verschillende online vergelijkers die je in kunt vullen. Op basis van jouw eigen persoonlijke wensen zie je zo direct welke provider het voordeligst is. 

admin

Gerelateerd