De rijkste voetballers ter wereld 2022

 De rijkste voetballers ter wereld 2022

De beste voetballers ter wereld verdienen meerdere miljoenen per jaar. Ze krijgen bonussen als ze een doelpunt scoren of assist geven. In de laatste jaren zijn de transfersommen ook enorm omhooggeschoten. De duurste transfer ooit zou nog op naam staan van Neymar die de overstap maakte van Barcelona naar Paris Saint-Germain voor 222 miljoen euro. 

Er gaat enorm veel geld in de voetbalwereld om. Mede door het grote aantal fans. Grote bedrijven hebben sponsordeals met de sporters, en de online casino’s maken gebruik van de populariteit door wedden op voetbal aan te bieden. Wie zijn de top 5 rijkste voetballers ter wereld in 2022? Dat lees je hier. 

5. Martin Braithwaite

We zeiden rijkste voetballers niet de beste. Martin Braithwaite is een Deense voetballer die op dit moment voor FC Barcelona speelt. Hier is hij niet een van de eerste keuzes van trainer Xavi, en zou mogelijk nog een transfer kunnen gaan maken. Zijn voetballer salaris is echter niet het gene wat hem zo rijk maakt. Braithwaite heeft een eigen vastgoedbedrijf NYCE Companies en een kledingmerk Trente. Hier verdient de spits het grootste deel van zijn geld mee. 

4. Neymar 

Neymar is een linksbuiten die op dit moment bij Paris Saint-Germain speelt. Hij werd jaren geleden de nieuwe Messi en Ronaldo genoemd, maar staat nu vooral bekend om zijn houding. De voetballer verdient meer dan 37 miljoen per jaar en hij heeft een groot aantal sponsordeals op zijn naam staan. Hij begon bij Nike maar is een aantal jaar geleden overgestapt naar Puma. Het bedrijf zou hem 25 miljoen per jaar aanbieden.

3. Cristinano Ronaldo

Een van de beste voetballers is aan zijn laatste seizoenen op topniveau begonnen. Ronaldo is 37 jaar en speelt bij Manchester United. De Portugees probeert naar een club over te stappen die in de Champions League speelt. Hij zou tijdens zijn laatste jaren het miljoenenbal niet willen missen. Zijn vermogen zou ergens rond de 1 miljard euro liggen. Dit heeft hij voornamelijk te danken aan sponsordeals en zijn salaris.

2. Lionel Messi

Volgens Forbes is Lionel Messi de hoogst betaalde sporter van 2022. Hij komt hierdoor hoger uit dan de meeste basketbalspelers en Roger Federer. Hoogst betaalde sporter betekent echter niet rijkste. Messi won in 2021 de Ballon d’or voor de zevende keer. Dit zijn er twee meer dan Cristiano Ronaldo. Het jaarlijkse inkomen van Messi wordt op 130 miljoen euro geschat. 

1.    Faiq Bolkiah 

Bolkiah staat niet op nummer 1 door zijn salaris en sponsordeals maar omdat hij onderdeel is van de Bruneian Royal Family. Zijn vader is de jongere broer van de Sultan van Brunei. Hij heeft van 2016 tot 2020 bij Leicester City gespeeld als middenvelder. In 2021 is hij overgestapt naar Chonburi, een club in de hoogste competitie in Thailand.

Bolkiah heeft door zijn familie een vermogen van meer dan 20 biljoen euro. Hij is geboren in Los Angeles, en ging naar school in Engeland. De titel rijkste voetballer gaat naar hem ondanks dat vele voetbalfans nog nooit van hem gehoord hebben.

admin

Gerelateerd