Hoe motiveer je jezelf om meer te bewegen?

 Hoe motiveer je jezelf om meer te bewegen?

We kunnen wel stellen dat we door de jaren heen minder zijn gaan bewegen. Dit is voor een groot deel het gevolg van onze digitale samenleving. Kinderen zitten veel liever met een tablet op de bank dan dat zij buiten aan het spelen zijn. Ook jongeren brengen een groot deel van hun tijd door achter een schermpje. Het internet blijft heel verleidelijk. Toch weten we allemaal hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. Zowel voor de fysieke als de mentale gezondheid. Maar hoe motiveer je jezelf om meer te bewegen als er zoveel verleidingen tegenover staan? We zetten een aantal handige tips op een rijtje.

Ga naar de sportschool

De sportschool is niet alleen de perfecte plek om aan je conditie te werken, maar biedt ook nog eens de spreekwoordelijke stok achter de deur om werkelijk te gaan. Met een abonnement op een sportschool in Tilburg of elders in ons land, voel je je veel sneller geneigd om hier ook daadwerkelijk gebruik van te maken. Je betaalt immers maandelijks een bedrag om onbeperkt te kunnen sporten. Zonde als je hier dan helemaal niet te vinden bent.

Heb je nog meer motivatie nodig dan enkel het kostenplaatje? Ga dan samen sporten met je partner of een vriend om je gemotiveerd te houden. Als je geen zin hebt, wil je de ander niet in de steek laten. Hierdoor zet je je vaak snel over je tegenzin heen en wordt het makkelijker om het sporten daadwerkelijk vol te houden.

Stel kleine doelen

Veel mensen maken de fout om zich aan één groot doel vast te houden. Denk bijvoorbeeld aan 20 kilo afvallen. Een mooi doel. Toch kan het echt wel een hele tijd duren voordat je dit behaald hebt. Je bent ook niet in enkele weken twintig kilo aangekomen. Die tijd moet je jezelf dan ook gunnen. Toch kan het best demotiverend zijn als het langer duurt dan verwacht. Daarom is het belangrijk om ook de kleinere overwinningen groots te vieren. Denk bijvoorbeeld aan de allereerste maand waarin je je nieuwe levensstijl hebt volgehouden. Beloon jezelf met nieuwe kleding of een leuk uitje. Zo blijf je gemotiveerd.

Verschillende oefeningen

Het is niet de bedoeling dat je telkens dezelfde oefening of sport doet. De kans is groot dat je je hierdoor al snel gaat vervelen. Zo hebben sommige mensen een fitnessapparaat in huis. Handig om hierop te sporten als je door het weer even niets anders kan doen, maar niet iets om altijd te doen. Het gaat echt vervelen als je elke dag op de hometrainer aan de slag gaat. Daarom is een sportschool zo’n goede keuze. Hier is enorm veel variatie in oefeningen en apparatuur te vinden. Bovendien worden er ook vaak leuke sportsessies aangeboden. Hierdoor kan je telkens op een andere manier te werk gaan. Zo blijft het leuk om te gaan sporten en verveelt het eigenlijk nooit. 

admin

Gerelateerd