De sportvereniging is toe aan vernieuwing… maar hoe?

 De sportvereniging is toe aan vernieuwing… maar hoe?

Sta jij voor de peinzende taak om de sportvereniging nieuw leven in te blazen? Wil je graag meer leden werven, maar weet je nog niet zo goed hoe? Waarschijnlijk weet een ieder dat sporten goed voor je is en dat het ook nog eens goed is voor de sociale ontwikkeling, maar wat als kinderen zich gewoonweg niet aanmelden? Hoe zorg je ervoor dat kinderen daadwerkelijk jouw club kiezen om zich wekelijks in het zweet te werken? Of hoe maak je het nou zo goed dat puberende tieners naar jou toe komen voor een uurtje sporten? Lees snel met ons mee voor een aantal goede tips!

Organiseer activiteiten buiten het sporten om!

Een goede manier om mensen te werven, is door extra activiteiten te organiseren. Zo kunnen nieuwe mensen langzaamaan aan de club wennen. Organiseer bijvoorbeeld een familietoernooi, waar mensen zich met een team kunnen aanmelden en in teamverband tegen andere familie teams kunnen hockeyen, voetballen, tennissen, volleyballen, you name it…. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat leden die op dit moment al lid zijn, zich inzetten voor behoud en uitbreiding van de club. Zorg ervoor dat de leden loyaal blijven en worden, door voor hen ook leuke extraatjes in te zetten; zo zullen ze sneller reclame maken naar nieuwe leden toe!

Letterlijke vernieuwing

Misschien is jouw clubje niet alleen toe aan verbeterde activiteiten voor het werven van nieuwe leden, maar kan de club ook wel een letterlijke opknapbeurt gebruiken. We zien het tegenwoordig vaak; vervallen clubhuizen, oude dug-outs en velden die eigenlijk niet helemaal goed meer zijn. Dat kan zo niet langer natuurlijk, en het is niet gek dat leden dan liever naar een modernere club gaan! Dus steek tijd en moeite in het opknappen van de club, ga voor nieuwe dugouts (zoals bijvoorbeeld de voetbal dugouts van Soccer Concepts), leg een nieuwe bar aan in het clubhuis en zorg ervoor dat de velden bespeelbaar zijn!

Zorg voor volledige teams

Niets is zo vervelender dan moeten sporten in een team dat niet helemaal compleet is. En als er weinig leden bij de club zitten, komt dat soms best vaak voor… Zorg er in ieder geval voor dat de teams die voor de club spelen compleet zijn, zodat er niet elke week rond gebeld hoeft te worden of leden kunnen bijspringen! Als je jouw A lijn niet geheel compleet krijgt, kan je natuurlijk ook kijken of er iemand van de B naar de A kan, om op die manier complete teams te vormen! 

admin

Gerelateerd