Dit zijn populaire moderne kunstenaars

 Dit zijn populaire moderne kunstenaars

We kunnen er niet omheen draaien dat kunst belangrijk is. Kunst wekt een bepaalde emotie op, verbindt mensen met elkaar en bovendien is kunst een toevoeging aan ieder interieur: met andere woorden, iedereen moet kunst kopen. Maar naast dat er voornamelijk wordt gekeken naar het kunstwerk zelf, is het misschien ook interessant om iets van de kunstenaar te weten. Hieronder bespreken we de populairste moderne kunstenaars. 

1. Banksy

Op nummer een staat Banksy. Of de kunstenaar ook daadwerkelijk Banksy heet, weet niemand. Banksy is een Britse kunstenaar en is er weinig bekend over hem. Wel weten we dat hij voornamelijk kunstwerken maakt op de straat, zoals graffiti. Keer op keer weet hij de aandacht te trekken, maar naast zijn straatwerken maakt hij ook schilderijen. Hoewel een aantal jaar geleden de prijzen van deze schilderijen nog vrij laag waren, lopen ze nu op tot in de miljoenen.

2. Alex Da Corte

Alex Da Corte is een Amerikaanse kunstenaar. In zijn werk bootst hij vooral het heden na, zoals fotografie, video en film. Vooral de neonlampen zijn kenmerkend voor Alex Da Costa. Zijn werken zijn dan ook vooral populair bij de generatie van deze tijd. 

3. Antony Gormley

Antony Gormley is een kunstenaar uit Groot-Brittannië. Hij houdt zich voornamelijk bezig met beeldhouwen en dan met name met het menselijk lichaam. Zo is hij het brein achter ‘Angel of the North’, een enorm standbeeld in de buurt van Gateshead. Dit standbeeld heeft vleugels van wel 54 meter breed. Zijn werken zijn te zien in meerdere landen van Europa, en ook in Nederland. Zo vind je bij Lelystad zijn kunstwerk genaamd ‘Exposure’. 

4. Theo Jansen

Theo Jansen is een Nederlandse kunstenaar. Hij is vooral bekend geworden door zijn bijzondere sculpturen: de zogenoemde ‘strandbeesten’. Zijn allereerste strandbeest was gemaakt van pvc-buizen, maar kon nog niet lopen. Vervolgens had hij een techniek bedacht waarmee de strandbeesten konden lopen zonder dat ze te veel wind zouden vangen of wankel werden. Ook gebruikte hij naast pvc andere materialen zoals karton. 

5. Neo Rauch

Ditmaal een Duitse kunstenaar in het rijtje, namelijk Neo Rauch. Toen Neo Rauch een van zijn eerste werken naar buiten presenteerde, werd de kunstwereld even op zijn kop gezet. Zijn werken staan namelijk bekend als raadselachtig en niet echt voorspelbaar. Toch zijn de mensen dol op zijn werk en wordt hij zelfs bestempeld als een van de populairste kunstenaren van deze tijd. Ben je na dit lijstje enthousiast geworden om ook wat meer kunst in huis te halen? Zo kun je heel eenvoudig kunst huren bij een kunstuitleen voor een kleine prijs in de maand. Dat betekent dat jij kunt genieten van kunst, op een betaalbare manier.

admin

Gerelateerd