Daguitstappen vanuit Milaan: 7 ideeën 

 Daguitstappen vanuit Milaan: 7 ideeën 

Milaan is een stad met een rijke historie, veel highlights en bovendien heeft het een prachtige omgeving. Het is dus de moeite waard om naast de stad zelf ook de omgeving van Milaan te ontdekken. Hieronder hebben wij de zeven leukste daguitstappen Milaan voor je op een rij gezet. 

1. Comomeer

Wanneer je in Milaan bent, is het een must om het Comomeer te bezoeken. Dit meer is namelijk een en al schoonheid: schattige dorpjes liggen verstopt tussen de bergen, het water van het meer is azuurblauw en er staan enorme villa’s die op het meer uitkijken. Vooral Como, Bellagio en Lenno zijn geliefde stadjes aan het Comomeer. Bovendien is het Comomeer de perfecte plek voor wandelliefhebbers. Je bereikt het Comomeer op zo’n 45 minuten met de trein vanaf Milaan, maar er gaan ook bussen voor een dagtrip naar het meer. Het Comomeer ligt vlak bij de Zwitserse grens.

2. Lago Maggiore

Na het Comomeer kun je ook een bezoek brengen aan het Lago Maggiore. Dit is het grootste meer van Italië op het Gardameer na. Ook deze ligt in de buurt van de Zwitserse grens en heeft net als het Comomeer een prachtige omgeving, indrukwekkende gebouwen en schattige dorpjes. Het fijne aan het Lago Maggiore is dat er talloze fiets- en wandelpaden zijn aangelegd. Voor de natuurliefhebbers onder ons is dat een erg prettig idee. 

3. Gardameer

En dan het grootste meer van Italië: het Gardameer. Ook deze is zeker het bezoeken waard wanneer je in Milaan bent. Het Gardameer ligt zo’n 132 kilometer verwijderd van Milaan en kun je daarom het beste bezoeken met de auto of de trein. Ook dit meer heeft een romantische uitstraling dankzij de vele bouwwerken en het prachtige water. Vooral in de zomer is het Gardameer een geliefde plek voor de toeristen, omdat je er perfect kunt zeilen, windsurfen en varen. 

4. Cinque Terre

De Cinque Terre zijn vijf wereldberoemde dorpjes aan de Italiaanse kust, dicht bij La Spezia. De Cinque Terre bestaan uit de dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Al deze dorpjes staan bekend om hun felgekleurde huizen aan een kust vol met rotsen en helderblauw water. Deze dorpen samen met een nationaal park hebben dan ook een plek gekregen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Redenen genoeg dus om de Cinque Terre eens te bezoeken. In elk dorpje zijn er verschillende wandelpaden aangelegd en je kunt van het ene dorpje naar het andere dorpje wandelen. Vanaf Milaan kun je de Cinque Terre bezoeken met de auto of met de bus, maar je moet er wel drie uur reistijd voorover hebben. Gelukkig is dat meer dan de moeite waard.

5. Verona

Jaarlijks bezoeken zo’n zestig tot zeventig miljoen toeristen de regio Veneto, waar Verona onderdeel van is. Daarmee is Veneto de belangrijkste toeristische regio van heel Italië. En dat is niet voor niets, want er is veel te zien in deze regio. Toeristen trekken massaal richting de stad Verona: dé stad van Romeo en Julia en de bekende arena. Bovendien staat Verona op de UNESCO-werelderfgoedlijst, wat voor veel mensen al een reden is om de historische stad te bezoeken. En deze toeristen zullen zeker niet teleurgesteld worden. Wanneer je in Milaan verblijft moet je ongeveer twee uur rijden met de auto om in Verona uit te komen.

6. Bergamo

Dicht bij Milaan vind je Bergamo. Bergamo is een van de mooiste steden die je kunt vinden in Noord-Italië. Het is een oude stad met veel verborgen schatten en smalle straatjes. En vooral als je aan de drukte van Milaan wil ontsnappen is Bergamo een perfecte plek. Met zo’n 45 minuten in de trein stap je vanuit Milaan uit in Bergamo en vervolgens kun je de stad te voet ontdekken. Het is een stad die op een berg is gelegen en het biedt je op meerdere punten fantastisch uitzicht. Bezoek vooral de Città Alta: het oude centrum van Bergamo. 

7. Venetië

Maak jouw reis in Milaan compleet met een daguitstap richting Venetië. En daar is een reden voor te benoemen: Venetië móet je een keer bezocht hebben. Er is daar zo veel te zien: het San-Marcoplein, de Brug der Zuchten en natuurlijk de vele gondels die voorbijvaren. En kijk niet alleen naar de gondels die er rondvaren, maar maak ook zelf een gondeltocht. Dankzij zo’n tocht ontdek je alle parels van de drijvende stad. Als je tijd over hebt, is het ook aan te raden om de vaporetto richting de twee eilanden Murano en Burano te nemen. Hier is het een stuk rustiger en je ontdekt de kleurrijke huisjes en glasblazers.

Lilian

Gerelateerd