Zin om creatief bezig te zijn? Dit zijn leuke activiteiten

 Zin om creatief bezig te zijn? Dit zijn leuke activiteiten

Soms heb je van die dagen dat je zin hebt om even heerlijk creatief bezig te zijn. Maar wat kun je gaan doen? Er zijn natuurlijk ontzettend veel manieren hoe je je creativiteit kwijt kunt. Hieronder lees je meerdere activiteiten die je thuis kunt doen tijden een heerlijke creatieve middag.

Bouwen

Vroeger speelde je misschien wel eens met LEGO, maar waarom doe je dat nu niet meer? Veel volwassenen denken er niet aan om nog met LEGO te bouwen, wat eigenlijk jammer is. LEGO heeft namelijk ontzettend veel leuke thema’s waar je mee aan de slag kan gaan. Voorbeelden van leuke thema’s zijn de thema’s LEGO Harry Potter of LEGO Star Wars. Verder heeft LEGO ook speciale sets voor volwassenen, zo heb je bijvoorbeeld het thema van LEGO Technic

Tekenen

Daag jezelf uit met tekenen. Vind je zelf dat je niet zo goed bent in tekenen? Probeer dan eens wat uit door op internet tutorials te kijken. Uiteindelijk gaat het op het proces dat je creatief bezig bent en niet om het resultaat. Ben je al wat ervaren met teken? Probeer dan jezelf uit te dagen door totaal wat anders te tekenen dan wat je normaal doet. Teken je normaal portretten? Verdiep je dan nu eens in landschappen. Teken je normaal met potlood? Probeer het nu eens met stiften of verf. 

Fotograferen

Het is een hobby die steeds populairder wordt: fotograferen. Nu bijna iedereen wel een mobiele telefoon heeft kan iedereen makkelijk foto’s maken. De meeste telefoons van tegenwoordig hebben dan ook erg goede camerakwaliteit. Ga naar buiten en zoek mooie plekjes op die jij leuk vindt om vast te leggen. Blijf je liever binnen? Dan is het leuk om een stilleven te fotograferen. Zoek een leuke achtergrond die past bij de voorwerpen die jij wilt fotograferen.

Redactie

Gerelateerd