Een abonnement uitkiezen voor jouw telefoon

 Een abonnement uitkiezen voor jouw telefoon

Veel mensen kopen om de zoveel jaar een nieuwe telefoon en daar hoort natuurlijk een abonnement bij. Zonder een abonnement wordt het heel moeilijk om te internetten, sms’en en te bellen. Veel mensen sluiten een abonnement af zonder verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Door verschillende providers met elkaar te vergelijken, is het makkelijker om een geschikt abonnement te vinden. Toch is het belangrijk om meer informatie te krijgen over providers en vooral over een MVNO. MVNO is de afkorting voor Mobile Virtual Netwerk Operator, een mobiele provider dus. Een abonnement afsluiten bij een MVNO kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Wil jij weten wat deze voordelen zijn en wat een MVNO precies is? In dit artikel behandelen we dit onderwerp uitgebreid, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is een MVNO?

MVNO is dus een afkorting voor Mobile Virtual Netwerk Operator en deze providers verschillen enorm van de bekende providers. Nederland telt op het moment vier mobiele netwerken en deze worden beheerd door de grote providers. Deze grote provider zijn Vodafone, KPN, T-Mobile en sinds kort de 4G provider Tele2. Deze providers hebben allemaal een eigen netwerk, maar de kosten van een abonnement liggen ook een stuk hoger bij deze aanbieders. Deze providers worden MVNE genoemd, maar wat is een MVNO dan precies? Wat is het verschil? Een MVNO is een provider die geen eigen netwerk heeft en juist gebruik maakt van het netwerk van een andere provider. Een MVNO heeft geen eigen netwerk, maar opereert wel volledig onder de eigen naam.

Je kunt op het eerste gezicht niet zien van welk netwerk een MVNO gebruik maakt. Bij de instellingen van je telefoon is het wel mogelijk om de naam van het netwerk te zien. Een MVNO heeft geen winkels en regelt bijna alles digitaal. Doordat ze alles digitaal doen, zitten er ook veel voordelen aan verbonden. Sommige voordelen zijn heel praktisch en kunnen heel erg fijn zijn voor de consument. Een MVNO is in het leven geroepen door de overheid, zodat de prijzen van een abonnement laag blijven. Ze hebben ervoor gezorgd dat er meer concurrentie is voor de grote providers, die de kosten van een abonnement juist hoog willen houden. Daarnaast kunnen de grote providers hier natuurlijk ook aan verdienen door hun eigen netwerk te verkopen aan een MVNO. MVNOS leunen ook steeds meer op een IoT platform en dit is minder het geval bij een grote telefoonprovider.

IoT platform

IoT staat voor Internet of Things en een IoT platform kan heel erg nuttig zijn voor je onderneming. Veel bedrijven implementeren een dergelijk platform in hun bedrijfsvoering en hier zitten veel voordelen aan verbonden. Met een IoT platform is het namelijk mogelijk om verbinding te maken met andere IoT apparaten. Je kunt op deze manier data doorsturen, maar ook ontvangen van een ander. Er zijn een hoop verschillende IoT solutions waarvan je gebruik kunt maken. Belangrijk is ook nu weer om ze goed met elkaar te vergelijken. Kijk naar de verschillen tussen de solutions en controleer hoe het jouw IoT platform kan verbeteren

admin

Gerelateerd