Schoonmaakproducten die je standaard in huis moet hebben

 Schoonmaakproducten die je standaard in huis moet hebben

Welke schoonmaakproducten zijn eigenlijk handig om in huis te hebben? Als we kijken naar de gemiddelde schoonmaakkit, dan zien we bij vrijwel elk huishouden wel dezelfde spullen. De meest voorkomende schoonmaakwerkzaamheden kunnen hier wel mee gedaan worden. Maar wat dacht je van klusjes die je niet elke dag verricht, maar waarbij je wel mis kunt grijpen als het toch nodig is? Dan is het altijd fijn om iets extra’s achter de hand te hebben. Hieronder zetten we een overzicht van schoonmaakproducten die je standaard in huis moet hebben en leggen we uit waarom deze zo belangrijk zijn.

Antikalk

Kalkaanslag in de badkamer kan je nooit geheel voorkomen. In sommige gebieden in Nederland is de hoeveelheid kalk in het water gewoon erg hoog. Als je dit zou willen voorkomen, moet je een waterontharder gebruiken. Heb je deze niet? Dan zal je regelmatig met antikalk aan de slag moeten gaan. Ook antikalk schuimspray mag daarom zeker niet ontbreken in je standaard schoonmaakkit. Zo grijp je nooit mis en los je de kalk tijdig op.

Allesreiniger

Het woord zegt het eigenlijk al: allesreiniger. Dit wordt gebruikt om bijna alles mee te reinigen. Hoewel we hier wel enkele kanttekeningen bij moeten plaatsen. Zo is allesreiniger gebruiken op spiegels en ramen niet een al te goed plan. Ook op laminaat kan het beter niet gebruikt worden. Dan oogt het al snel dof. Echter, voor het afnemen van al het andere in huis, is het een prima middel. Daarom goed om altijd in huis te hebben liggen.

Roestverwijderaar

Dit zal geen standaard item zijn in elke schoonmaakkit. Toch wel voor mensen die vaak met auto’s en fietsen werken of op andere manieren met roest in aanraking komen. Roestvlekken zijn namelijk heel lastig uit textiel te krijgen. Je kunt huis tuin en keuken middeltjes gebruiken om het probleem op te lossen, maar die doen niet altijd waar ze voor bedoeld zijn. Als dit allemaal niet werkt, kan het prettig zijn om een speciale roestverwijderaar in huis te hebben. Zo wordt roestvlekken verwijderen een peulenschil.

Glasreiniger

Glasreiniger is onmisbaar voor de wekelijkse schoonmaak. Deze wordt niet alleen gebruikt voor de ruiten, maar ook voor de spiegels en beeldschermen in huis. Kortom: genoeg plekken waar je deze kunt gebruiken. Natuurlijk zijn er ook andere middeltjes die je kunt gebruiken, maar niets levert een even mooi effect op als bij glasreiniger.

Vloerreiniger

Veel mensen dweilen de vloer gewoon met allesreiniger of zelfs groene zeep. In veel gevallen maakt dit de vloer echter onnodig dof. Het verliest zijn glans. Zonde, want je kunt die glans heel goed behouden door simpelweg de juiste middelen te gebruiken. Bijna voor elke vloer is er wel een geschikte reiniger te vinden. Deze moet dan ook zeker onderdeel zijn van jouw standaard schoonmaakkit. 

admin

Gerelateerd