Hoe kun je WhatsApp gebruiken op je computer?

 Hoe kun je WhatsApp gebruiken op je computer?

WhatsApp is een enorm populaire gratis berichtenservice met meer dan 2 miljard gebruikers wereldwijd. En hoewel veel mensen WhatsApp via hun telefoon gebruiken, kan het ook op een desktop of laptop worden gebruikt via het internet. Als je weet dat je even weg bent van je telefoon en snel een bericht moet sturen of als je gewoon in contact wilt blijven met je vrienden of familie terwijl je werkt, kan het heel handig zijn om WhatsApp te kunnen gebruiken op je computer. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen! 

WhatsApp Web

Verreweg de snelste en meest veelzijdige optie om WhatsApp op een computer te gebruiken, is de WhatsApp Web app. Het gebruik van WhatsApp Web vereist geen gedownloade software voor een specifiek besturingssysteem en is in plaats daarvan toegankelijk via de meeste browsers, waaronder Safari, Chrome, Microsoft Edge, Opera en Firefox. Je kunt dit zelf eenvoudig instellen, net zoals het afsluiten van tv en internet ook erg gemakkelijk is tegenwoordig. Open hiervoor de browser en ga naar de WhatsApp Web website. Hier staat een QR code, wat je vervolgens op je smartphone moet scannen in de WhatsApp app. Nadat je dit gedaan hebt, is het mogelijk om WhatsApp Web te gebruiken op je pc. Wil je een melding van een nieuw bericht ontvangen op je computer? Schakel dit dan in op de site!

WhatsApp desktop app

Wil je liever een desktopversie van WhatsApp voor je laptop of desktop, dan kan dat ook. Houd er rekening mee dat het alleen beschikbaar is voor Windows- en Mac-computers, dus als je er geen gebruikt, heb je net pech. En je moet nog steeds de mobiele WhatsApp app op je telefoon hebben geïnstalleerd. Je kunt de WhatsApp desktop apps rechtstreeks downloaden van de WhatsApp website. Als je hiervoor kiest dan hoef je dus niet de WhatsApp Web website te gebruiken, maar kun je gewoon gebruik maken van het WhatsApp programma op je computer dat je gedownload hebt via de site.

Rambox

Als je een techneut bent die er de voorkeur aan geeft om je bureaublad en zijn pictogrammen georganiseerd te houden, is Rambox de moeite van het bekijken waard. Dit efficiënte programma is een gebruiksvriendelijke tool in dashboardstijl die je applicaties op één plek plaatst. Rambox is handig in gebruik en pijnloos te installeren. We houden vooral van de functie Niet storen, die alle pushmeldingen van je apps met één klik dempt. Je kunt Rambox op twee manieren krijgen. Er is een budgetvriendelijke versie, die mensen vaak de Community-editie noemen. Het biedt gebruikers toegang tot 99 populaire apps, waaronder WhatsApp. Daarnaast kun je ook nog voor de Pro versie kiezen, wat alsnog betaalbaar is. Als je toegang wilt tot apps die niet bij de gratis versie worden geleverd, is deze optie iets voor je. De Rambox Pro-versie heeft momenteel toegang tot en organiseert meer dan 600 applicaties. Deze tool is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux, dus de kans is groot dat jij het kunt gebruiken.

admin

Gerelateerd