Is het tijd voor een nieuwe telefoon? 5 tips waar je op kunt letten

 Is het tijd voor een nieuwe telefoon? 5 tips waar je op kunt letten

Elk jaar verschijnen er weer talloze telefoons op de markt. Wanneer het voor jou tijd is om een nieuwe smartphone aan te schaffen, kun je wellicht door de bomen het bos niet meer zien. Daarom is het goed om op een rij jouw wensen en behoeften neer te zetten. Vind je bijvoorbeeld de camera belangrijk, of moet je veel bellen voor het werk? Hieronder helpen wij jou een handje.

1 Formaat

De meeste mensen vinden het formaat van de telefoon belangrijk. Een kleine telefoon past makkelijk in de broekzak of in de tas, en is daarnaast makkelijk te besturen met een hand. Als je vaak gamet of televisieseries kijkt op jouw telefoon, kan een telefoon met een groot beeldscherm aan te raden zijn. Denk dus goed na hoe groot jouw nieuwe toekomstige telefoon moet zijn, zodat jij van alle gemakken bent voorzien.

2 Besturingssysteem

Tegenwoordig overheersen twee besturingssystemen de telefoon-wereld. Deze twee zijn iOS en Android. iOS vind je terug op telefoons van Apple en Android zie je bij telefoons van onder andere Samsung, OnePlus en Xiaomi. iOS staat vooral bekend om de veiligheid, alleen zijn telefoons van Apple wel wat beperkter wat betreft bestanden uitwisselen naar apparaten die niet van Apple zijn. Wanneer je hiervoor een iOS of Android telefoon had, is het verstandig om bij hetzelfde besturingssyteem te blijven. Hierdoor maak je het voor jezelf makkelijk; hierdoor kun je eenvoudig jouw gegevens overzetten van de oude naar de nieuwe telefoon.

3 Camera

Schiet jij regelmatig mooie kiekjes van de natuur, jouzelf of samen met vrienden? Dan vind je het wellicht belangrijk dat jouw telefoon over een goede camera beschikt. Je kunt hiervoor letten op bepaalde specificaties, zoals de opening van het diafragma, de hoeveelheid megapixels en de beeldstabilisatie. Ook bestaan er tegenwoordig telefoons met meerdere camera’s. Vaak vind je hier de groothoeklens en de telelens terug op de achterkant. Je kunt op internet eenvoudig wat voorbeeldfoto’s vinden. Zo kun je bepalen of de kwaliteit goed genoeg is voor jou.

4 Batterij

Het is vervelend als je elk uur van de dag bij een stopcontact moet zitten omdat jouw telefoon het weer eens heeft opgegeven. Dit kan te wijten zijn door de slechte batterij die in jouw smartphone zit. We kunnen er niet omheen draaien dat het hebben van een goede batterij een must is. Echter, is dit wel afhankelijk van jouw gebruik. Het is logisch dat de batterij sneller leeg gaat als jij continu gebruik maakt van jouw telefoon. Vergelijk daarom de batterijprestaties van verschillende telefoons. Op die manier krijg je een overzichtelijk beeld welke smartphones langer meegaan met jouw gebruik. Ook kan het wellicht handig voor jou zijn om een smartphone te kiezen die draadloos opgeladen kunnen worden.

5 Soort abonnement

Als je een telefoon op het oog hebt, sta je voor de keuze om een abonnement af te sluiten waar de telefoon bij in zit, een sim only abonnement of je kunt het toestel los kopen. Een los toestel klinkt meestal niet zo indrukwekkend, omdat je in een smak honderden euro’s op tafel moet leggen. Je kunt dit echter wel combineren met een sim only abbonement, waardoor je per maand niet veel hoeft te betalen. 

Als je toch kiest voor een abonnement waar het toestel bij in zit, betaal je in feite hetzelfde bedrag als wanneer je het toestel los zal kopen. Je verspreidt simpelweg de kosten per maand. Ook betaal je extra voor het aantal sms’jes, belminuten en de databundel. Het nadeel hieraan is dat je de telefoon moet afbetalen, ook al is deze stuk gegaan. Bovendien wordt er een notitie bij het BKR gemaakt als jouw toestel een hogere waarde heeft dan 250 euro.

admin

Gerelateerd