Jouw huis inrichten: eenvoudig op papier of via internet

 Jouw huis inrichten: eenvoudig op papier of via internet

Wanneer jij jouw huis gaat verbouwen, is het handig om een plattegrond bij de hand te hebben. Ook als je net een nieuw huis hebt gekocht, kan een plattegrond ideaal zijn bij het aanschaffen van meubels. In een oogopslag kun jij zien of die nieuwe plisségordijnen passen en of die mooie bank wel door de deur past. Je kunt een plattegrond maken via internet, of met jouw eigen tekenkunsten.

Op papier

Om te beginnen kun je eerst kijken of er überhaupt tekeningen van het huis online staan. Wanneer deze niet beschikbaar zijn, zul je zelf aan de slag moeten. Je kunt beginnen met het maken van een schets. Teken eerst de vorm van de woonkamer op papier, inclusief alle hoeken, deuren, vensterbanken en andere elementen. Je kunt dit gewoon tekenen uit de losse pols en dus heb je voor nu geen liniaal nodig. Schrijf er wel de juiste maten bij zodat je een beeld hebt hoe jouw woning eruitziet.

Vervolgens kun je met een rolmaat de maten van de muren opmeten, om een plattegrond op schaal te tekenen. Pak nu wel de liniaal erbij en teken het liefst op blokjespapier. Hierdoor wordt jouw plattegrond overzichtelijk. Wanneer jouw woning op papier staat, kun je de bank, een rolgordijn en de keuken erin tekenen – uiteraard ook op schaal. Meet dus ook jouw meubels op om een zo nauwkeurige plattegrond te maken. Een handige tip is om de meubels op een apart papier te tekenen en deze uit te knippen. Zo kun je altijd schuiven met de meubels en hoef je dus niet de meubels uit te gummen. Nóg leuker is om de meubels in te kleuren. Zo weet jij meteen of de meubels bij elkaar passen, voordat je de meubels hebt gekocht. Ideaal!

Online 

Wanneer je in plaats van een 2D-tekening jouw ontwerp liever in een driedimensionale visie wil zien, kun je ervoor kiezen om een plattegrond online te maken. Hiervoor bestaan verschillende tools die te vinden zijn op internet. Bovendien zijn er talloze gratis apps te vinden, die je simpelweg kunt opzoeken via de appstore. Wel is het belangrijk om de juiste maten van de muren en meubels bij de hand te houden: dit moet je namelijk invoeren om een zo nauwkeurige plattegrond te creëren. Met een paar klikken op de knop kun jij virtueel door jouw huis lopen. Als je niet tevreden bent over de inrichting van het meubilair, kun je deze verschuiven met de muis. Laat het inrichten maar beginnen!

admin

Gerelateerd