Overstappen van internetabonnement: hoe kies de juiste én voordeligste?

 Overstappen van internetabonnement: hoe kies de juiste én voordeligste?

Natuurlijk wil ieder huishouden genieten van een snel en voordelig internetabonnement. Toch kan het zijn dat het tijd is om over te stappen van internetabonnement, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen. Het regelen van een nieuw internetabonnement is dan een taak die op tijd moet worden uitgevoerd, zodat je op het moment van verhuizen meteen kunt profiteren van het internet. Hoe je naar het juiste internetabonnement overstapt, vertellen we je hieronder.

Check de opzegtermijn van je abonnement

Voordat je gaat overstappen is het goed om jouw huidige abonnement te controleren. Het is namelijk dat je vastzit aan een bepaald contract. Wanneer je deze wil opzeggen terwijl je contract nog loopt, kan het zijn dat je een bedrag moet betalen. Als je niks extra’s wil betalen, is het goed om pas over te stappen nadat jouw contract is afgelopen.

Controleer de internetaansluiting op het nieuwe adres

Het is belangrijk om te achterhalen wat voor internetaansluiting je bij het nieuwe huis hebt. Dit kan glasvezel zijn, maar ook de kabel en DSL wordt nog steeds gebruikt om te kunnen internetten. Voordat je op zoek gaat naar een geschikt abonnement is het dus eerst goed om te kijken wat de internetverbinding is.

Kijk naar je budget

Het internetabonnement dat je kiest is deels afhankelijk van jouw budget. Hoeveel geld wil jij maandelijks kwijt zijn voor het abonnement? Hierbij is het goed om te benoemen dat je vaak meer betaalt voor een hoge internetsnelheid. Een voorbeeld: je bent met een groot gezin en iedereen wil in de avonduurtjes lekker kunnen gamen, streamen en internetten. In dat geval is het belangrijk dat je veel Mbit/s hebt, zodat niemand last heeft van haperend internet. Hoe meer Mbit/s, hoe meer je maandelijks betaalt.

Vergelijk providers

Het is belangrijk om internet te vergelijken als je van plan bent om een nieuw abonnement af te sluiten. Zo weet je namelijk exact wat het aanbod is en waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er meerdere providers waaruit jij kunt kiezen – dit is natuurlijk wel afhankelijk van de internetaansluiting en jouw wensen. 

Een handige manier om al deze providers met elkaar te vergelijken, is door een vergelijkingssite te gebruiken die de abonnementen en providers met elkaar vergelijkt. Een voorbeeld daarvan is Internetten.nl. Als je hier een geschikt internetabonnement hebt gevonden, kun je deze afsluiten en gebruikmaken van een overstapservice. Hierbij wordt jouw huidige contract op het moment beëindigd dat jouw nieuwe contract in zal gaan. Zo voorkom je dat je dubbel moet betalen.

admin

Gerelateerd