Tips om altijd van stabiel en snel internet te genieten

 Tips om altijd van stabiel en snel internet te genieten

Glasvezel internet, een vaste verbinding of een DSL-verbinding, aan keuzes geen gebrek als het om internet gaat. Dat is ook niet meer dan logisch. In verbinding staan is ongelooflijk belangrijk. We zijn het zo gewend om 24/7 bereikbaar te zijn. Om zonder nadenken de televisie aan te kunnen zetten, films te streamen en via internet met vrienden of collega’s te kletsen. Alles ligt binnen handbereik. Althans, als het internet een beetje meewerkt. Helaas zien we ook dat betrouwbaar en snel internet zeker nog niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Zonde, want juist in deze tijd moet het ook anders kunnen.

Ervaar jij ook regelmatig storingen of problemen door te traag internet? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Met de volgende tips geniet ook jij voortaan van stabiel en snel internet.

Doe de glasvezel check

Niets is zo vervelend als wanneer de race net spannend wordt en vervolgens het beeld vastloopt. Met een viaplay abonnement kunt je waar je maar wil films, series en niet te vergeten formule 1 kijken. Heel fijn natuurlijk, maar dan is een stabiele internetverbinding wel gewenst. Als het regelmatig niet lukt om verbinding te leggen doordat het internet overbelast is, levert dit natuurlijk veel frustraties op. Hierbij is er vaak sprake van een slechte bandbreedte. Dit zien we geregeld terug bij een DSL-verbinding. Dit kun je oplossen door van vast internet gebruik te maken, maar dat is wel een stuk onhandiger omdat het niet draadloos is. Je kunt het probleem echter ook oplossen door van glasvezel internet gebruik te maken.

Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Om glasvezel internet af te kunnen sluiten, moet je woning al zijn aangesloten op het netwerk. In veel wijken zijn de huizen al aangesloten op het netwerk, maar het is wel goed om dit even te checken. Je kunt dit meestal direct online doen. Zo zie je precies of jouw woning al is aangesloten. Is dit het geval? Dan is glasvezel een uitstekende optie.

Bij glasvezel wordt informatie verzonden met de snelheid van het licht. Via een soort morsecode van licht wordt informatie van de ene naar de andere apparaat gestuurd. Dit werkt ongelooflijk goed. Je zal merken dat de internetverbinding bij glasvezel vele malen sterker is dan bij DSL. Ook de beeldkwaliteit van de tv kan enorm vooruit gaan. En het grootste voordeel? Een veel sterkere bandbreedte. Dit betekent dat onbeperkt veel mensen van het internet gebruik kunnen maken, zonder dat dit voor overbelasting zal zorgen. Handig in grote gezinnen met veel apparaten.

Verplaats je router

Wist je dat de plaatsing van je router ook effect kan hebben op de kwaliteit van het internet? Plaats deze het liefst zo hoog mogelijk in huis en op een plek waar zo min mogelijk stoorzenders aanwezig zijn. Door de router strategisch te plaatsen, zal je merken dat de verbinding al snel zal verbeteren.

Merk je na enkele maanden of jaren dat het internet plotseling minder betrouwbaar is? Bedenk dan goed of je in de tussentijd iets veranderd hebt in huis. Denk bijvoorbeeld aan een betere isolatie in huis. Hierdoor kan het lastiger zijn om vanuit elke plek in het huis verbinding te leggen. Verplaats in dit geval de router opnieuw. Net zo lang tot je de beste plek hebt gevonden. Het is even een zoekwerkje, maar uiteindelijk heb je er dan ook veel profijt van.

admin

Gerelateerd