Magazijninrichting: welke soorten stellingen zijn er?

 Magazijninrichting: welke soorten stellingen zijn er?

Een magazijn inrichten klinkt misschien gemakkelijk, maar is alles behalve dat. Zo zijn er een hoop factoren om rekening mee te houden. Natuurlijk hou je rekening met het vervoer van de producten die in het magazijn liggen, maar veiligheid in het magazijn voor mens en product is minstens zo belangrijk. Verreweg de meeste magazijnen zijn opgebouwd uit stellingen om goederen op te slaan. Met magazijnstellingen zorgen voor een praktische, maar veilige manier van opslag. Nieuwsgierig geworden naar de verschillende soorten stellingen? Lees dan gauw verder voor de magazijnmogelijkheden.

Legbordstellingen

Legbordstellingen zijn stellingen die je het beste kwijt kunt in magazijnen met iets minder ruimte. Ze zijn namelijk niet zo hoog. Zo zijn ze bijvoorbeeld uitermate geschikt voor de opslag van kleine, minder zware producten. De legbordstellingen zien we daarom ook wel vaak terug in garages of winkels. De planken zijn verstelbaar, waardoor je altijd voldoende ruimte hebt of kunt creëren voor je goederen.

Bandenstellingen

Ben je een garagehouder of heb je een autobedrijf? Dan is er een grote kans dat je op zoek bent naar een bandenstelling. Autobanden rollend door de garage is natuurlijk geen professioneel gezicht en bovendien: levensgevaarlijk. Een bandenstelling is daarom een must voor iedere garage, maar tevens een manier om de kwaliteit van je banden te waarborgen. Door het juiste materiaal te kiezen om je banden in op te bergen, voorkom je slijtage aan de banden. Wel zo fijn wanneer je auto’s van nog meer veilige kilometers wilt voorzien. 

Draagarmstellingen

Draagarmstellingen komen we vaak tegen in wat grotere magazijnen. Draagarmstellingen hebben een soort kerstboom-vorm en zijn in het bijzonder geschikt voor het opbergen goederen die wat langer zijn, bijvoorbeeld planken of stalen platen. Draagarmstellingen kun je afstellen op het product dat op de draagarm moet komen te liggen. Zo varieert de draagkracht van licht tot zwaar. Moet je zware materialen opbergen, zoals bijvoorbeeld ijzer of lood? Dan heb je een draagarm nodig met een zware belasting.

Tweedehands inrichten

Ben je bezig met het inrichten van een magazijn? Denk dan ook eens aan de mogelijkheden met tweedehands materiaal. In de magazijnindustrie is er helaas veel verspilling, bijvoorbeeld omdat een magazijn heringericht moet worden voor nieuwe producten. Met nieuwe producten verandert de manier van opslag namelijk, maar het is natuurlijk zonde om spullen weg te gooien. Tweedehands magazijnspullen aanschaffen voor jouw opslag is daarom een ware uitkomst. Met Stellingstunt gebruikte magazijnstellingen weet je zeker dat je goed materiaal in huis haalt. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens fijn voor de portemonnee.

admin

Gerelateerd