Wat zijn de nieuwste trends voor een 3d printer?

 Wat zijn de nieuwste trends voor een 3d printer?

Wat zijn de nieuwste trends voor een 3d printer

3D printen is iets wat steeds populairder aan het worden is. Door de nieuwe ontwikkelingen die plaatsvinden wordt het niet alleen steeds meer gebruikt, maar is er ook steeds meer mogelijk. Nieuwe trends komen veel voor en de ontwikkelingen die plaatsvinden tegenwoordig zijn soms bijna niet te geloven. Het is altijd slim om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en daarom is het aan te raden om af en toe de nieuwste trends even te checken. Er zijn zoveel mogelijkheden als je kijkt naar de 3D printer. Soms is het lastig om bij te houden wat er nu allemaal al wel en niet kan. Wij hebben voor jou een klein overzicht gemaakt van de nieuwe trends en wat deze precies inhouden. Naast de trends die hier te vinden zijn, zijn er nog veel meer. Ga dus ook zeker zelf een keer op onderzoek uit en wie weet kom je wel de gaafste dingen tegen.

Nooit meer zonder inkt

Er is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van 3D filament. Het is namelijk zo dat je nu een abonnement kunt nemen op filament. Je sluit dan een abonnement af voor een bepaald aantal bladzijden. Je printer houdt dan bij wanneer de inkt bijna op is en bestelt dan automatisch nieuwe. Het is nog niet zeker of dit een succes gaat worden, maar alleen de tijd zal het leren. Het is wel zo dat je bij dit abonnement moet bijbetalen als je over het afgesproken aantal pagina’s heen gaat.

Voice printing

Er is ook een andere nieuwe trend, namelijk voice printing. Dit houdt in dat je aan de hand van jouw stem de 3D printer een opdracht kunt geven. Je kunt bijvoorbeeld de opdracht geven om een lijstje te laten uitprinten. Als je dit wil doen moet je wel zorgen dat er voldoende PLA filament aanwezig is in de printer. Zonder materiaal kan de printer natuurlijk niks uitprinten. Wie weet is 3D voice printing wel iets wat over een paar jaar als heel normaal wordt gezien. 

Food printing

Een hele bijzondere ontwikkeling in de wereld van de 3D printer is food printing. Restaurants werken steeds vaker met 3D printers. Door hiermee te werken kunnen restaurant eten creëren dat niet te maken is met de hand. Hierdoor kun je echt kunstwerken creëren en dit maakt natuurlijk indruk bij klanten. Door je op deze manier te onderscheiden van concurrenten kun je veel klanten trekken en behouden. Food printing kan dus wel eens heel groot gaan worden.

admin

Gerelateerd