Telefoon traceren via Whatsapp

 Telefoon traceren via Whatsapp

Wil je precies weten waar iemand op dit moment is? Of wil je weten bij wie iemand mogelijk is? Dan kan je eventueel een persoon z’n smartphone traceren. Dankzij smartphones is het een stuk eenvoudiger geworden om iemand te traceren. Je kan hiervoor speciale software gebruiken, maar die moet je eerst op de telefoon zien te installeren. Een eenvoudige manier om een telefoon te traceren is via Whatsapp. De meeste mensen hebben Whatsapp op hun telefoon geïnstalleerd staan. Het is mogelijk om via dit programma iemand te traceren.

Locatie delen via Whatsapp

Een manier om de telefoon te traceren via Whatsapp is door het gesprek met je partner, kind, vriend etc. te openen. Dit kan een individuele chat zijn, maar ook een groepsgesprek. Open nu in het gesprek bijvoegen. Dit kan een plusicoon zijn op de iPhone of een paperclip bij bijvoorbeeld een Android. Normaal kan je nu een foto of video invoegen bij je bericht. Maar je kan ook klikken op locatie. Klik vervolgens op deel live locatie. Jouw locatie wordt nu gedeeld met je vriend(in). Je kan niet alleen jouw locatie zien, maar ook de locatie van je vriend. Het enige nadeel is dat je vriend de locatie wel moet delen. Vervolgens kan je via GPS jezelf richting je vriend navigeren.

Toestemming is noodzakelijk

Je kan helaas dus geen telefoon traceren via Whatsapp zonder de toestemming van de eigenaar. Je vriend of vriendin moet dus wel toestemming geven om ook de locatie te delen. Je kan het dus niet gebruiken om te achterhalen waar iemand zich bevindt. Bijvoorbeeld als iemand zich op een locatie bevindt die nog geheim is. Het is jammer dat toestemming noodzakelijk is, maar privacy is natuurlijk ook belangrijk.

Live location gebruiken om iemand te vinden

De live location modus is eigenlijk bedacht om iemand te vinden. Stel je bent in Amsterdam en je krijgt een appje van je vriend. Je vriend lijkt het leuk om samen in Amsterdam af te spreken. Maar waar precies in Amsterdam bevind je op dit moment? Via Live Location kan je elkaar in de stad vinden door je locatie te delen. Het is een eenvoudige manier om je locatie van een vriend te vinden.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.