Thuiswerken, voordeliger en meer vrijheid

 Thuiswerken, voordeliger en meer vrijheid

Sinds COVID-19 proberen veel bedrijven hun werknemers zoveel als mogelijk thuis te laten werken. Uiteraard gaat dat niet overal lukken, soms moeten er nou eenmaal mensen op kantoor werken, bijv. vanwege controle of omdat ze een productieafdeling hebben. Maar waar het mogelijk is, zullen veel mensen toch thuis aan het werk zijn en dat kan best lastig zijn qua indelen. Ineens ben je allemaal thuis, kinderen misschien meer thuis, je partner thuis aan het werk, de woning zal anders ingedeeld worden. Je wil immers wel een rustige plek hebben waar je je terug kunt trekken voor je werk. Anders ben je de hele dag afgeleid, kun je niet online vergaderen omdat de kinderen bijv. steeds binnen komen vallen. Het is even passen en meten, maar het is goed om na te gaan wat je zoal kunt doen. Om even te ontspannen kun je tussendoor misschien een keer online een spel spelen en dan van de no deposit free spins gebruik maken. Even met je gedachten elders, even ontspannen en dan weer vol energie aan de slag.

Tijd inplannen

Op kantoor maak je misschien 36 uur, of soms moet je overwerken. Vergaderingen lopen uit, vaak worden er meer uren gemaakt dan worden uitbetaald. Maar als je thuis werkt, dan heb je uiteraard ook andere verantwoordelijkheden en zo kun je je tijd daar op afstemmen. Je begint om 8 uur, je start alles rustig op, e-mail beantwoorden, telefoontjes doen, om 9 uur een vergadering, om 11 uur even pauze en een rondje lopen met de hond of even naar buiten in ieder geval. Tussen de middag misschien met je partner en/of de kinderen eten en dan ben je ook wat meer samen. Vervolgens ga je weer rustig aan het werk en ben je aan het einde van de middag klaar. Plan je vergaderingen en andere dingen op tijd in, mochten ze uitlopen dan is dat geen probleem. Als je om 4 uur iets in gaat plannen en het wordt dan 6 uur dan is het vervelender dan wanneer je het om 1 uur plant en het wordt 2 uur. Je hebt dan namelijk wat meer speling. Zo kun jij dus gedurende de dag wat meer zelf plannen en die vrijheid vinden veel mensen wel prettig. Je kunt zo namelijk ook meer binnen het gezin doen en samen tijd doorbrengen.   

Voordelen thuiswerken

Er zijn heel wat voordelen als je thuis mag werken:

  • Geen reistijd, je hebt alles binnen handbereik en dat bespaart je dus ook veel tijd en ook stress in de ochtend maar ook in het verkeer.
  • Later opstaan, al is het maar een half uur, dit kan toch het verschil maken om fitter op te staan (een natuurlijke manier misschien wel zonder wekker).
  • Rustig aan beginnen, geen drukte in de auto, maar gewoon thuis op de bank of aan tafel een boterham eten, krant lezen of nieuws kijken.
  • In de pauze misschien boodschappen doen, efficiënt de tijd besteden zodat je in het weekend of de avonduren meer tijd over hebt voor leuke dingen.
  • Meer tijd met je gezin/kinderen doorbrengen, de kleine dingen zoals samen eten of de kinderen naar school brengen of ophalen.
  • Efficiënter werken? Sommige mensen merken duidelijk dat ze thuis meer werk kunnen verzetten dan op het bedrijf zelf (bijv. omdat ze minder vragen van collega’s).
  • Zelf je tijden inplannen, op tijd beginnen wil zeggen ook op tijd klaar. Begin op het moment dat je productief bent!
  • Van werkplek wisselen, meer inspiratie bij een nieuwe plek. Dit kan helpen om energie vast te houden en door te gaan (ook al is het een keer een saaie taak).

Lilian

Gerelateerd