Op deze manier richt jij je thuiswerkplek optimaal in

 Op deze manier richt jij je thuiswerkplek optimaal in

Het nieuwe werken: sinds de coronacrisis werken we massaal vanuit huis. We werken massaal vanaf de keukentafel. Zeg maar gedag tegen je fijne bureaustoel, zit-stabureau en snel internet. Ook kun je helaas je gezellige collega’s niet meer face-to-face spreken en zie je alleen nog maar hun gezicht via jouw computerscherm. Hoe zorg je ervoor dat je jouw kantoorplek kan nabootsen bij jou thuis, en op welke factoren moet je letten?

Een aantal werkgevers compenseren hun werknemers van een inrichting die aan de normen van de arbo voldoet, maar het komt vaker voor dat de werknemer hier zelf voor moet zorgen. Ook zzp’ers moeten die werkplek aan de keukentafel zelf inrichten om toch een beetje het kantoorgevoel na te bootsen.

Betaalbaar meubilair

Op het kantoor zijn we van alles gewend, bijvoorbeeld een bureaustoel die is afgericht op jouw lichaamshouding en -positie. Een bureau met een werkblad op kantoor is al vaak 160×80 cm en dat moet maar net bij jou thuis passen. De breedte doet er niet veel toe van een bureau, maar de diepte is wel belangrijk. Het is namelijk van belang dat je je benen kunt strekken als het bureau tegen een muur staat. Helaas zijn deze meubels vooral aan de prijzige kant. Een los werkblad kan een alternatief zijn, dat op verstelbare meubelpoten is vastgemaakt. Het is niet alleen handig als je bureau in hoogte verstelbaar is, maar ook je bureaustoel. 

Snel internet 

Een snelle internetverbinding betekent fijn thuiswerken. Je moet namelijk online kunnen vergaderen, bellen en in allerlei documenten werken. Er bestaan verschillende manieren om het signaal van je wifi-router te versterken. Je kunt bijvoorbeeld je wifi-router op een verschillende plek neerzetten, zonder andere apparaten in de buurt zoals een babyfoon of magnetron. Deze apparaten werken op radiogolven en dat gaat niet samen. Ook kun je nog proberen om je wifi-verbinding op een ander kanaal te zetten. Als je buren hetzelfde kanaal gebruiken, kan de internetverbinding langzamer worden. Ook kun je overstappen naar een andere provider. Op providervergelijken.nl kun je overzichtelijk bekijken welke provider het beste bij jou past.

Unlimited videobellen

Sinds de coronacrisis is er een stijging te zien in onbeperkt sim only internet. Wat daar de reden voor is? Er wordt onderling meer op afstand gecommuniceerd, voornamelijk door middel van videobellen. En dit laatste kost veel data, waardoor consumenten eerder een onbeperkt internetabonnement afsluiten. Wil jij ook een sim only abonnement afsluiten? Wij zetten een voor een het beste sim only abonnement voor jou op een rijtje.

Daglicht maakt jouw dag

Voldoende daglicht is belangrijk voor de werkprestaties. Je moet daarom het bureau niet ver van het raam afzetten. Op deze manier vang je het meeste natuurlijke licht op en daardoor werk je het meest productief. Het bureau moet ook weer niet té dicht bij het raam staan, want als het licht weerkaatst in jouw computerscherm is dat geen pretje. Als het schemerig wordt of zelfs donker, is het prettig om een centrale lamp te hebben of een bureaulamp. Wel zo handig als je je werk af wilt maken.

Lilian

Gerelateerd