Zo meet je Ziggo internet snelheid Zo meet je Ziggo internet snelheidZiggo beweer transparant te zijn als het aankomt op de internet snelheid. Ze willen graag aantonen welke snelheid je met je account kan behalen. Als je een abonnement afsluit betaal je voor een bepaalde snelheid. Uiteraard wil je dan ook de snelheid halen waar je voor betaald. De snelheid mag in de praktijk wel iets afwijken, maar ook weer niet te veel. Om zeker te weten of je de aangegeven snelheid behaald kan je de snelheid gaan meten. Er zijn verschillende manieren waarop je transparant de snelheid kan meten.

Speedtest via de website van Ziggo

Ziggo heeft zelf ook een speciale speedtest ontwikkeld op hun website. Als je erop klikt gaat de speedtest je internetsnelheid meten. Hierbij wordt gekeken naar je download en upload snelheid. Dit geeft een goed beeld van de snelheid die je kan behalen met je internetverbinding.

Speedtest via een externe test

We kunnen ons goed voorstellen dat je de speed test van Ziggo zelf niet vertrouwd. Je wilt graag extern informatie ontvangen over de snelheid van je internetverbinding. De website speedtest.nl is een onafhankelijke website om je snelheid te testen. Je kan eventueel de resultaten van deze test vergelijken met de test van Ziggo.

Wat moet je doen als je internet snelheid te laag is?

Er kunnen verschillende factoren ervoor zorgen dat je internet snelheid lager uitvalt. Bijvoorbeeld de afstand tussen de router en de computer kan voor een verschil zorgen. Maar ook het gebruik van wifi in tegenstelling tot een kabel. Als de internet snelheid teveel afwijkt kan je kijken hoe je zelf aanpassingen kan doen. Het kan bijvoorbeeld helpen om een versterker in huis te plaatsen. Vooral als je ook op zolder bereikbaar wilt blijven. Bij nieuwbouwwoningen is dit soms een probleem en kan een versterker de oplossing bieden.

Maak een afspraak met Ziggo

Uiteraard kan je zelf een aantal trucs uitproberen, maar als je niet handig bent met het internet dan kan je Ziggo bellen. Zij zijn verantwoordelijk voor je internetsnelheid. Als de afwijking te groot is kunnen ze iemand langs sturen om de verbinding te verbeteren. Zodat je uiteindelijk dichterbij de beloofde snelheid komt.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.