Hoe verwijder ik een Whatsapp groep?

 Hoe verwijder ik een Whatsapp groep?

Voor activiteiten binnen je vriendengroep wordt soms een aparte Whatsapp groep aangemaakt. Na afloop van het evenement is het tijd om de groep te verwijderen. Je kan als deelnemer de groep verlaten of als oprichter een complete Whatsapp groep verwijderen. Maar hoe kan je een Whatsapp groep verwijderen?

Een groep verlaten als deelnemer


Als je niet de oprichter van de groep bent kan je hem zelf verlaten. Je opent hiervoor de groepschat. Vervolgens klik je bovenaan op het onderwerp van de groep. Je krijgt nu allemaal opties te zien en de verschillende deelnemers in de groep. Zo kan je bijvoorbeeld ook de meldingen van de groep uitzetten. Ale je helemaal naar beneden scrolt zie je verlaat groep staan. Als je hierop klikt kan je per direct uit de groep stappen. Je krijgt nog één keer de vraag verlaten en als je hierop klikt ben je definitief weg. Je kan nu niet meer terug. Als je de groep eenmaal verlaten hebt kan je alleen nog terug door toegevoegd te worden door anderen uit de groep of de beheerder van de groep.

Een complete groep verwijderen

Als je de oprichter van een groep bent kan je eventueel een complete groep verwijderen. Bijvoorbeeld als een activiteit voorbij is en het tijd is om de groep weg te gooien. Dit doe je in dezelfde instellingen als een groep verlaten als deelnemer. Je opent de groep en je klikt op de naam van de groep. Vervolgens klik je op helemaal onderaan verlaat of verwijder groep en kan je de groep definitief verwijderen.

Groepschat berichten wissen

Als je de groep verlaten hebt blijven de oude berichten nog wel in je Whatsapp overzicht staan. Je kan de Whatsapp groep nu definitief verwijderen, zodat ook de berichten weg zijn. Open hiervoor de chat en klik bovenaan op het onderwerp. Je ziet nu groep verwijderen staan. De tweede optie is verwijderen. De complete chat wordt nu verwijderd inclusief de chatgeschiedenis. Dit is nu ook niet meer terug te halen door jouw als ex-deelnemer van de groep. Uiteraard is dit handig als je klaar bent met je chatgeschiedenis van de groep.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.